Topcoach Daniel Sorribas bij TSTK

De wereldberoemde tenniscoach Daniel Sorribas was vrijdag 27 & zaterdag 28 maart jl. op bezoek om de trainers van OTB Tennisschool en Tennisschool Tom Kreemers uitleg te geven over het ‘Sorribas Tennis System’ (STS).

 

Sorribas, die als coach onder meer gewerkt heeft met diverse Argentijnse Davis-Cup spelers en speelsters, zoals Federico Browne, Guillermo Canas en Paola Suarez, reist inmiddels de hele wereld over om trainers en spelers kennis te laten maken met zijn STS. Zijn uitvalsbasis is tegenwoordig Academia Sanchez-Casal in Barcelona, waar hij verantwoordelijk is voor het ontwikkelingsprogramma voor junioren. Tevens traint hij daar de trainers en coaches, en is hij manager van het volwassenenprogramma. Kortom, een indrukwekkend CV.

 

Het Sorribas Tennis System is een systeem dat junioren (4 tot 14 jaar) opleidt tot allround-spelers, die het spelen in de verschillende fases tijdens het spel (verdediging, controle, aanval en scoren) beheersen. Het STS leert de geschikte techniek te gebruiken in de verschillende tactische situaties. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van gesloten drills die het zogenaamde ‘spiergeheugen’ trainen, en open drills waarbij het anticiperen op de bal en het maken van de juiste keuzes centraal staat.

 

Na een powerpoint-presentatie over de basisprincipes van het STS maakten de trainers van OTB en TSTK vervolgens ook op de baan kennis met het systeem van Sorribas. Op zaterdag werd het systeem vervolgens helemaal in praktijk gebracht toen de oefeningen van het STS werden geïntegreerd in de trainingen van twee trainingsgroepen van OTB.

 

Al met al bleek deze masterclass van Daniel Sorribas een groot succes. TSTK houdt op deze manier haar trainers up-to-date ten aanzien van de technische en tactische ontwikkelingen in het hedendaagse tennis.